Butoni de manșetă – icoane de stil și eleganță masculină
martie 29, 2022Pietreleprețioase, numite și pietre prețioase și pietre de bijuterie, sunt pietre unice, miraculoase și rare în natură. Cu secole în urmă, oamenii visau să dețină aceste minerale prețioase, dar nu mulți și le puteau permite. În trecut, posesia pietrelor atestă puterea, bogăția și apartenența la o clasă socială.
Ele erau folosite pentru a decora coroane, diademe, bijuterii și rochii de încoronare, ceea ce le-a făcut cunoscute ca pietre prețioase. Aceste minerale valoroase împodobeau, de asemenea, obiectele de cult și templele și erau tratate ca talismane de protecție. Ele au fost create de natură de ani de zile în diferite părți ale lumii, motiv pentru care încântă prin frumusețea și farmecul lor unic. Este de înțeles de ce, timp de secole, aceste bijuterii au încurajat bijutierii din întreaga lume să decoreze cu ele ornamente corporale de cea mai înaltă calitate.
Datorită unicității lor, bijuteriile cu pietre prețioase sunt considerate cele mai frumoase și mai valoroase. În plus, farmecul lor nu trece și nu se estompează, deoarece au fost apreciate cu mii de ani în urmă, iar popularitatea lor nu slăbește, ci mai degrabă crește în mod sezonier. Bijuteriile cu pietre, datorită valorii sale ridicate și a rarității pietrelor, sunt considerate cele mai dorite și cele mai scumpe dintre produsele disponibile pe piață.
Prețurile și valoarea pietrelor prețioase sunt determinate de mărimea, greutatea, culoarea, strălucirea, tăietura, claritatea, transluciditatea, indicele de refracție, dispersia, clivajul, fracturarea, fenomenele optice neobișnuite și raritatea acestora. Pietrele prețioase, în comparație cu alte pietre naturale, se caracterizează printr-o duritate ridicată, care este determinată pe baza scării aproximative Mohs, în funcție de care pietrelor li se atribuie o valoare de la 0 la 10. Cu cât valoarea durității este mai mare, cu atât duritatea este mai mare.
Cu cât valoarea durității este mai mare, cu atât durata de viață a pietrei este mai mare și prețul asociat acesteia este mai mare. Pietrele mai dure sunt mai mult dorite de bijutieri deoarece există un risc mai mic de deteriorare în procesul de montare. Cele mai prețioase pietre au, de obicei, o valoare de peste 7 pe scara Mohs, dar aceasta nu este cea mai importantă caracteristică.
Pe lângă duritate, cele mai scumpe pietre prețioase sunt caracterizate de o culoare unică – constând în nuanțe, nuanțe și saturație -, transparență și strălucire ridicată, obținute prin tehnica de tăiere. Metoda de tăiere este aleasă astfel încât să scoată în evidență frumusețea și cele mai bune caracteristici ale pietrei. Adesea, acestea sunt șlefuite în mod fațetat, creând ferestre simetrice – numite fațete – pe întreaga suprafață a pietrei, pentru a expune efectele optice colorate, strălucirea și pentru a elimina diverse tipuri de imperfecțiuni și defecte, cum ar fi fisurile, precum și incluziunile de alte minerale. Este bine de știut că pietrele prețioase, din cauza rarității lor, sunt cel mai economic reconstruite în laborator. Pietrele sintetice au caracteristici fizice și chimice aproape identice cu pietrele create în mod natural, dar avantajul pietrelor naturale este unicitatea lor, adesea vizibilă în celelalte minerale prinse în rocă.
Datorită acestor încrustații, piatra prețioasă își demonstrează originea naturală și autenticitatea, deoarece fiecare este unică. Diamantul, rubinul, safirul, safirul și smaraldul sunt considerate cele mai rare, mai frumoase, mai durabile și mai scumpe pietre prețioase, motiv pentru care au devenit alegerea noastră și pentru care le-am adăugat la oferta noastră.
Pietrele prețioase GAVBARI se prezintă sub formă de mărgele cu un diametru de 3 mm și 6 mm. Acestea au o gaură, care este folosită pentru a fi înșirată pe șnururi, fire, broșe sau alte fire de bijuterie pentru a crea capodopere fenomenale cu pietrele. În industria bijuteriilor, rubinele, safirele și smaraldele, datorită valorii lor ridicate, sunt de obicei combinate cu metale prețioase, adesea aur și argint, așa că vă invităm să vă familiarizați cu gama noastră largă de matrițe de argint și matrițe de aur. Materialele pentru bijuterii pe care le oferim vă vor permite să realizați cu ușurință și rapiditate bijuterii care vor încânta prin frumusețea lor și vor căpăta un nou sens.
Smaraldul, numit regele pietrelor prețioase, este, după rubin și safir, una dintre cele mai prețioase și mai dorite pietre colorate de pe pământ. Este o varietate de beriliu din familia silicaților, iar numele său provine din cuvântul grecesc „smaragdos”, care înseamnă piatră verde.
Cele mai vechi mine de smarald din regiunea Mării Roșii erau numite minele Cleopatrei, deoarece bijuteriile ei erau adesea decorate cu această piatră prețioasă verde și se presupune că avea o afecțiune specială pentru ea. De-a lungul secolelor, smaraldul a fost cunoscut și apreciat în multe culturi. Adesea a împodobit bijuteriile și veșmintele regilor, în timp ce colierele grele de smarald au decorat decolteurile reginelor și prințeselor de-a lungul secolelor. Încă din antichitate, li s-a atribuit o putere specială. Se credea că influențează capacitatea de a prezice viitorul, protejează împotriva vrăjilor malefice, ajută la distingerea adevărului de minciună și protejează împotriva trădării. Acesta este motivul pentru care, potrivit unei legende, piatra de smarald se sfărâmă dacă unul dintre soți este nesincer.
Astăzi, smaraldul este numit piatra iubirii, simbolizând fidelitatea, pacea, armonia, securitatea și chiar renașterea, motiv pentru care împodobește adesea inelele de logodnă și este, de asemenea, o alegere frecventă ca și cadou pentru aniversarea nunții, de obicei 20, 35 și 55 de ani. Culoarea sa neobișnuită, adesea numită verde smarald, simbolizează, de asemenea, primăvara și trezirea la viață, motiv pentru care bijuteriile din smarald sunt un cadou cu mesaj pentru cei născuți în luna mai. Smaraldul este, de asemenea, adesea considerat piatra de naștere a lunii mai.
În prezent, smaraldele sunt exploatate în principal în Columbia, Brazilia și Zambia, dar cele mai mari și mai valoroase exemplare provin din Columbia și se disting prin culoarea lor verde închis, adâncă și suculentă. Merită să știm că unicitatea smaraldelor este evidențiată în principal de tipul și gradul de incluziuni, adică mici imperfecțiuni, precum și de culoarea lor unică. Cu cât este mai mare transparența pietrei și bogăția culorii, cu atât este mai mare valoarea pietrei. Unele exemplare cu o claritate ridicată și o culoare unică pot fi mai scumpe decât diamantele.
Evident, prețul unei pietre este influențat și de mărimea acesteia. Smaraldele verzi din oferta noastră provin din Columbia. Acestea au o valoare ridicată de 7,5-8 pe scara de duritate Mohs și sunt caracterizate de o strălucire sticloasă – obținută prin tăierea fațetată. Oferim pietrele sub formă de mărgele cu diametrul de 3 mm și 6 mm cu gaură, astfel încât să poată fi ușor de înșirat în diverse tipuri de cordoane de bijuterii – pentru a realiza brățări, precum și în broșe de argint sau în fire de bijuterii – pentru a realiza coliere și cercei. Mărgelele sunt utilizate pe scară largă pentru a realiza brățări elastice compuse din pietre, mărgele de argint și alte distanțiere decorative.
Smaraldele noastre se caracterizează prin culori moi și echilibrate, ceea ce le face să se potrivească perfect cu argintul, aurul, alte pietre și chiar cu perlele la modă. Consumabilele pentru confecționarea bijuteriilor sub formă de lanțuri din argint și aur, distanțiere, închizători pentru bijuterii, broșe sau extensii de lanț vor evidenția perfect frumusețea acestor pietre. Merită, de asemenea, să încercați placarea cu aur, aur roz sau rodiu pentru a vă diversifica și mai mult colecțiile. Smaraldele sunt recomandate persoanelor aflate sub semnul: Berbec, Leu, Taur, Gemeni, Rac și Scorpion.
Rubinul este o varietate roșie de corindon și este a doua dintre cele trei cele mai prețioase pietre prețioase colorate din lume. Este una dintre cele mai vechi, mai rare și mai respectate pietre prețioase. Numele său provine de la culoarea sa și este derivat din cuvântul latin „rubeus”, care înseamnă roșu. Cu secole în urmă, această piatră roșie era apreciată pentru culoarea sa, care simboliza dragostea, dorința și pasiunea pentru viață.
În trecut, era adesea purtată ca amuletă de regi și preoți, deoarece se credea că asigură victoria în bătălii, precum și siguranța, sănătatea și prosperitatea. Cele mai frumoase rubine sunt exploatate în Burma și Ceylon, dar se găsesc și în Asia, Australia, America de Nord și de Sud și Europa.
Rubinul natural se prezintă în culori de diferite saturații de roșu, de la roșu ușor portocaliu la roz, la sângeriu și violet. Cel mai valoros și mai rar, și, prin urmare, cel mai râvnit, este rubinul „sânge de porumbel”, care este roșu cu o strălucire delicată de albastru și provine de obicei din Birmania. Cu toate acestea, valoarea unui rubin este influențată nu numai de culoarea sa, ci și de transparența sa. Una dintre principalele caracteristici ale pietrelor de rubin sunt numeroasele incluziuni prinse în ele, care atestă unicitatea și naturalețea lor și, adesea, și locul de origine.
Pe piața bijuteriilor, pietrele cu o culoare vie și o transparență ridicată sunt cele mai apreciate, dar în cazul acestei pietre, se întâmplă adesea ca incluziunile să crească valoarea pietrei, datorită altor fragmente minerale, care reflectă lumina și creează un efect de stea. Prețul unui rubin este influențat, de asemenea, de strălucirea sa, care este cel mai adesea obținută cu o tăietură fațetată.
Această piatră prețioasă roșie se caracterizează și prin fenomenul de pleochroism, adică culoarea sa se schimbă în funcție de unghiul de incidență a luminii, în timp ce în lumina ultravioletă prezintă adesea luminozitate.
Rubinul, împreună cu fratele său safirul, după diamant și moissanit, este una dintre cele mai dure pietre prețioase – cu o valoare de 9 pe scara Mohs.
Rubinele din oferta noastră sunt exploatate în Ceylon și lustruite în India, țara cu cea mai mare experiență în prelucrarea pietrelor prețioase. Ele sunt sub formă de mărgele fațetate, cu o gaură de 6 mm și un diametru de 3 mm, astfel încât pot fi create brățări fenomenale din mărgele.
Pietrele din oferta noastră sunt, de asemenea, alegerea perfectă pentru a crea cercei cu rubine sofisticate pe lanțuri de argint, coliere de mărgele și coliere cu pandantive. Rubinul roșu se armonizează perfect cu argintul, argintul placat cu aur și elementele placate cu aur roz.
Bijuteriile din rubin sunt un cadou perfect pentru cei născuți în luna iulie, motiv pentru care este numită și piatra de naștere a lunii iulie. Este, de asemenea, o alegere populară ca și cadou pentru aniversarea unei nunți, cel mai adesea a 15-a sau a 40-a. Rubinele sunt recomandate persoanelor aflate sub semnul Berbecului.
Safirul este ultima dintre cele trei, după smarald și rubin, cea mai dorită și apreciată piatră prețioasă colorată din lume. Piatra safir, la fel ca și rubinul, este un tip de corindon, deci proprietățile lor sunt identice, cu excepția culorii, deoarece safirul este varianta sa albastră. Acesta este motivul pentru care, alături de rubin, ocupă locul al doilea – imediat după diamant și moissanit – în ceea ce privește duritatea, egală cu 9 pe scara Mohs.
Numele său provine de la cuvântul ebraic „sappir”, care înseamnă curat. Încă din antichitate, safirului natural i se atribuia o putere magică; era considerat o piatră divină, un simbol al tinereții veșnice și al nemuririi. Safirul albastru celest era asociat cu zeii, iar puritatea și fenomenalitatea sa au făcut din el o amuletă purtată de conducători și clerici, protejând împotriva răului și oferind binecuvântarea divină.
În zilele noastre, această piatră prețioasă albastră este un simbol al iubirii, purității și fidelității, motiv pentru care este o alegere frecventă pentru un inel de logodnă. Merită menționat faptul că pietrele prețioase de safir împodobesc coroana statului britanic, cea mai prețioasă comoară a Londrei, și inelul de logodnă al Prințesei Diana. În plus, cea de-a 65-a aniversare a domniei reginei Elisabeta a II-a, sărbătorită în 2017, a fost numită „jubileul safirului”.
Cele mai fine safire sunt extrase în Sri Lanka și Birmania, dar se găsesc și în Australia, America de Nord, America de Sud și Europa. Cea mai populară piatră este safirul albastru intens, dar poate fi găsit și în alte nuanțe, de la albastru deschis, gri, maro, verde, violet, galben-portocaliu, roșu-portocaliu, violet, albastru marin până la negru.
Safirele naturale apar adesea în natură sub formă de cristale negre, iar culorile lor minunate sunt puse în valoare în procesul de încălzire a rocii și de curățare a suprafețelor sale. Pietrele prețioase de safir, la fel ca și rubinele, prezintă fenomenul de pleochroism și luminescență în lumina UV, iar cele mai valoroase sunt cele cu transparență ridicată și culoare intensă – asociate cu adâncimea oceanului.
De asemenea, foarte apreciat în lumea bijuteriilor este safirul stelar, care se distinge prin efectul de asterism, adică o stea cu șase sau douăsprezece raze vizibilă pe suprafața pietrei, formată din mici striații și excrescențe radiante ale altor minerale prinse în piatră. Safirele pe care le oferim sunt extrase din Burma și lustruite în India, țara cu cea mai lungă tradiție în prelucrarea pietrelor prețioase. Aceste pietre albastre se prezintă sub formă de mărgele fațetate cu gaură, cu diametrul de 6 mm și 3 mm, ceea ce le face un material excelent pentru brățări de bijuterii, coliere și cercei cu lanț de argint. Din cauza nuanței lor, aceste pietre ar trebui combinate cu argintul, deoarece în acest duet pot scoate în evidență frumusețea unei femei la maxim.
Bijuteriile din safir sunt o idee perfectă de cadou pentru persoanele născute în luna septembrie, motiv pentru care acest safir natural este numit și piatra de naștere a lunii septembrie.
Safirele sunt recomandate persoanelor din semnul: Berbec, Taur, Leu, Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn și Vărsător.
Pietrele prețioase, precum și bijuteriile din argint și aur, sunt esențiale pentru creatorii de bijuterii, motiv pentru care ne extindem constant oferta și suntem inspirați să creăm bijuterii după propriile idei. Bijuteriile cu pietre prețioase sunt considerate cele mai elegante bijuterii pe care le poate avea o femeie, așa că iată câteva sugestii. Pietrele cu găuri de mărgele sunt alese cu entuziasm și folosite ca element al unor capodopere frumoase și la modă, datorită cărora pot fi create motive neobișnuite. Ele pot fi folosite pentru a realiza o varietate de brățări, coliere și cercei. Prima imagine de mai jos prezintă un exemplu de cercei cu mărgele cu smaralde. Cerceii lungi cu pietre prețioase sunt o combinație originală de pietre cu finisaj din argint, care vor cuceri pe toată lumea cu frumusețea și stilul lor neconvențional.
Această piatră prețioasă de culoare verde creează o combinație perfectă cu ramele de argint umplute cu rășină epoxidică, motiv pentru care este adesea o sursă de inspirație pentru artiști și meșteșugari. Pur și simplu înșurubați smaralde cu diametrul de 6 mm și 3 mm pe ace cu ochiuri. Apoi, cu ajutorul unui clește, îndoiți ochiul peste capătul drept al acului și conectați-l cu componentele cerceilor și, pe de altă parte, cu un pandantiv epoxidic. Această compoziție va face posibilă crearea unor cercei unici din argint cu pietre prețioase și, recent, din rășină epoxidică, care este foarte la modă.
Pentru pasionații de bijuterii delicate, propunem un colier de safire format dintr-un lanț subțire de ancoră, îmbogățit cu un pandantiv din argint în formă de ochiuri, pe care pot fi înșirate safire sau alte pietre și care poate fi decorat cu mărgele sau alte decorațiuni. Baza colierului este, de asemenea, disponibilă cu placare cu aur și aur roz, rodiu deschis și platină. Bucla atașată la lanț are o grosime de 0,8 mm și o lungime de 30 mm, dar este posibil să se comande o altă bucla de o lungime, diametru sau capăt diferit. Această piatră prețioasă albastră se potrivește perfect cu elementele placate cu aur, iar bijuteriile din safir cu elemente din argint vor fi o idee perfectă de cadou pentru orice ocazie. Un exemplu de colier cu safire este prezentat în cea de-a doua fotografie de mai jos.
O altă propunere, vizibilă în a treia fotografie, este reprezentată de rubine magice în duet cu lanțuri rolo, sub formă de pandantive pentru cercei. Pentru a le realiza, tot ce trebuie să facem este să ne procurăm cercei cu ace, lanțuri libere – în acest caz, de preferință verigi rolo – datorită verigilor mai mari, și ace de argint – pe care să înșirăm pietrele, iar cerceii noștri cu pietre de rubin sunt gata. Pe lângă verigile rolo, oferim și lanțuri cu alte împletituri, cum ar fi: lanțuri ancoră, cordon, romb, cardan, popcorn, singapore, figaroa, royal, cutie, șarpe, împletitură, inimă și bilă. Dacă vă decideți să realizați bijuterii cu lanțuri cu verigi mici, vă recomandăm să le lipiți cu elemente cum ar fi capetele de bijuterii.
Mărgelele pot fi, de asemenea, folosite pentru a crea diverse tipuri de brățări. În acest scop, înșirați pietrele pe un cordon elastic, în funcție de gustul și preferințele dumneavoastră, alegeți materiale pentru confecționarea bijuteriilor, cum ar fi mărgele ondulate, bile de argint, distanțiere sau tuburi de argint și legați mai multe noduri la capetele cordonului. Cu toate aceste elemente, puteți crea brățări creative și colorate cu argint și pietre. Smaraldul, safirul și rubinul se potrivesc cu argintul, aurul, aurul roz și argintul placat cu rodiu, grație cărora puteți crea bijuterii valoroase, de la început până la sfârșit, după ideea dumneavoastră. Pietrele pentru brățări pot fi selectate individual, în funcție de preferințele dumneavoastră, potrivindu-se speciile, culorile și dimensiunile pietrelor, astfel încât bijuteriile cu pietre capătă un nou sens și reprezintă o idee excelentă pentru un cadou unic. Un exemplu de brățară cu pietre este prezentat mai jos, în cea de-a patra fotografie.
O altă inspirație demnă de atenție este combinația de safire și perle, care a dominat tendințele în materie de bijuterii din ultimele sezoane. Pentru a realiza o brățară sau un colier, nu trebuie decât să vă procurați un șir gata făcut de perle pentru brățări, sau perle pentru coliere, și să le conectați cu pietre înșirate într-un fir de bijuterie. Brățara cu safire prezentată în fotografia cinci nu este elastică, așa că vă recomandăm să o finalizați cu închizători decorativi și foarte la modă în ultima vreme. Acestea au inele suplimentare care permit atașarea altor decorațiuni. În cazul nostru, acestea sunt pietre prețioase, înșirate în ace de cap și atașate la închizătorul din argint. Pentru ca brățara să fie și mai atractivă, am inserat între pietre mărgele argintii în stil diamant, care, pe lângă rolul lor vizual, au și rol de separatoare.
Brățările cu pietre prețioase sunt o alegere frecventă a designerilor de bijuterii, deoarece prin amestecarea diferitelor tipuri, dimensiuni și culori de pietre, precum și prin decorarea și finisarea lor cu elemente argintate sau aurite, aceștia pot crea modele unice fără limite. Pentru iubitorii celor mai sclipitoare detalii, recomandăm mărgelele cu cristale biconice.
925CRAFT, în calitate de producător de articole de bijuterie din argint și aur și angrosist de pietre prețioase, oferă toate pietrele din surse sigure și legale, așa că vă invităm să vă familiarizați cu gama noastră de pietre naturale și să le folosiți pentru a crea modele originale care vor fi apreciate de clienții dumneavoastră. Ceea ce ne face autentici sunt miile de clienți mulțumiți și peste 35 de ani de experiență în industria bijuteriilor, așa că dacă apreciați cea mai bună calitate a consumabilelor pentru confecționarea bijuteriilor, produsele noastre vă vor satisface așteptările. Pietrele prețioase pentru confecționarea bijuteriilor și pietrele semiprețioase sunt disponibile pe site-ul nostru, așa că vă invităm să vă familiarizați cu ele și să creați bijuterii cu pietrele cele mai apreciate și dorite de femeile din întreaga lume.
Pe lângă pietrele naturale sub formă de mărgele, vă oferim și pietre rotunde pentru lipit. Acestea au forme identice cu cele ale Swarovski Rivoli, care a fost retrasă recent de pe piață, astfel încât le puteți înlocui cu noile noastre pietre în colecțiile dumneavoastră. Le oferim în mai multe tipuri și culori, astfel încât toată lumea să le poată asorta la stilurile individuale. Descoperiți pietrele naturale GAVBARI Rivoli.
Aflați mai multe:
Nou: Pietre naturale GAVBARI Rivoli
Aflați ce putem face pentru dumneavoastră: Servicii de bijuterii CNC
Dacă acest articol vi s-a părut valoros, vă rugăm să îl distribuiți și altora sau să îl comentați, ceea ce ne va stimula să scriem și alte articole. Vă mulțumim și vă dorim o zi bună!
💗 Sunteți, de asemenea, bineveniți:
Instagram: 👉 @jewelry.findings
Facebook: 👉 SILVEXCRAFT World
Pinterest: 👉 SILVEXCRAFT
Alăturați-vă grupului nostru de creatori de bijuterii: 👉 Creați bijuterii cu Silvexcraft
Related posts
Skin pack – idei de ambalare a bijuteriilor
925CRAFT – furnizor de bijuterii
GAVBARI bijuterii cristale de bijuterii